Wifi fungerar inte med Linux Mate 16 [LÖST]

Här diskuterar vi nätverksrelaterade problem eller projekt.

Wifi fungerar inte med Linux Mate 16 [LÖST]

Inläggav Seaotter » fre jan 31, 2014 8:36 am

Jaha, då kom nästa problem med grannens laptop som vi skulle installera Linux Mint på. Jag har inte på någon annan dator jag installerat Linux på (ett tiotal vid det här laget) haft problem med att få igång wifi förrän nu. Laptoppen är en HP Probook 4510s och har troligen ett Broadcom kort installerat. Under tiden har jag forskat i detta och kommit fram till att man måste ha en annan driver installerad i laptoppen. Men om man nu inte kan få igång wifi blir det problem med att ladda hem nya drivers. I Windows har denna laptoppen inga problem med wifi, men när vi kör live dvd:n med Linux fungerar inte av och på knappen för wifi. Linux säger också att det inte finns någon uppkoppling (network connection), vilket wifi ikonen också visar. Detta trots att laptoppens lampa för wifi är blå, om den är orange så är wifi frånkopplat. Som sagt i Windows fungerar det som det skall, men i Linux. Kan någon känna sig manad att avhjälpa detta problem.

Jag vill inte installera Linux åt grannen om vi inte får igång wifi, det är ju klart. Men det måste ju finnas något man kan fixa problemet med. Just nu håller jag på med att få ordning på hans Windowssystem som är en enda röra med filer och mappar om vartannat. När han inte hittat vad han sökt har han fixat och donat, raderat och stått på så det är lite jobb där. Efter det skall jag prova med att minska Windowspartitionen på hårddisken och installera Linux på den "befriade" diskytan. Sen skall jag se om jag kan åtgärda enligt https://help.ubuntu.com/community/WifiD ... er/bcm43xx eller http://linux.derkeiler.com/Mailing-List ... 01402.html eller https://help.ubuntu.com/community/Wirel ... gProcedure

Vad mer kan man tänka sig i detta fallet?
Senast redigerad av Seaotter lör feb 01, 2014 9:56 am, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Seaotter
Ninja
 
Inlägg: 117
Blev medlem: mån apr 15, 2013 12:26 pm
Ort: Bretagne, Frankrike

Re: Wifi fungerar inte med Linux Mate 16

Inläggav Jan-Olof » fre jan 31, 2014 3:02 pm

Hittade ytterligare ett par länkar som kanske kan vara av intresse:
http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/b43
http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php

Den första hittar du genom att söka på b43 i programhanteraren. Den andra är Broadcoms egen och måste kompileras från källkod.

Enligt http://community.linuxmint.com/hardware/search så har man iallafall kunnat få igång det i äldre versioner av Mint.
Jan-Olof
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1692
Blev medlem: tis dec 08, 2009 2:07 pm

LÖST!! Wifi fungerar inte med Linux Mate 16

Inläggav Seaotter » fre jan 31, 2014 3:05 pm

Det var bara att gå in på drivrutinshanteraren när Linux väl var installerat. Där hittades den drivrutin som fattades för Broadcom chippet. Tack i alla fall för hjälp med detta Jan-Olof!!

Detta forumet är bara så himla bra. Är det något så är hjälpen aldrig långt borta.

Chris
Användarvisningsbild
Seaotter
Ninja
 
Inlägg: 117
Blev medlem: mån apr 15, 2013 12:26 pm
Ort: Bretagne, Frankrike


Återgå till Nätverk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

cron