Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Här diskuterar vi utvecklingen av Linux Mint. Främst hur vi optimerar upplevelsen för svensktalande användare.

Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Mikael » fre jan 20, 2023 8:59 pm

Tänkte skriva av mig lite. Det är ju ändå inte särskilt hög omsättning på antalet inlägg här i forumet.

Vi är väl många här som, förhoppningsvis, gillar Linux, och då Mint i synnerhet, mer än Windows. Jag gör det. Det blir helg på riktigt när man kan slå av jobbardatorn och starta Mintboxen på fredag klockan 16 :geek:

När jag började fastna för Mint i samband med version Helena och senare mer på "allvar" med Katya läste jag "för att kunna Linux måste du kunna Linux".
Det tycker jag stämde bra. Åtminstone då. Nu vet jag inte riktigt, viss erfarenhet har man ju ändå skaffat sig.

Det som tycks kunna antingen krångla eller fungera rakt av är detta med trådlösa nätverkskort och skrivare. Ja sedan förstås sorgebarnet grafik från SiS då.
Här är det väl inte så mycket att orda om. Ska man köpa skrivare bör man se till att det finns drivers på tillverkarens hemsida. Nätverkskort kanske man får vara beredd på att chansa med det billigaste och om inte det fungerar köpa ett annat.

Med Linux tycker jag att det nästan har blivit liktydigt med öppen källkod, man har vant sig vid att i princip allt är gratis.
Gratis är gott brukar jag säga men även att man får vad man betalar för.

Det jag personligen saknar, eller ibland KAN sakna, är dels en fullfjädrad gratis PDF-redigerare och dels ett riktigt bra CAD-program för 2D, gratis.
För PDF ligger väl Master PDF Editor närmast men den är inte gratis och för CAD finns Bricscad som finns som en "riktig" Linuxversion, inte heller den gratis

Vad gäller spel så har det väl tidigare låtit som så att ska du spela spel så kan du glömma Linux. Idag är det annorlunda. Jag har läst om flera som använder Linux enbart för spel eftersom OS,et i sig inte är så resurskrävande.

Varför skriver jag detta i den här forumdelen då? Ja varför inte?
Här diskuterar vi utvecklingen av Linux Mint.


Jag vet inte om jag ensam kan bidra till någon utveckling men jag vet några hinder på vägen för att kunna rekommendera Linux Mint fullt ut till "alla".
Vad är era tankar kring detta? Har ni exempel på annat som inte fungerar så bra som önskat? Hur skulle vi kunna ändra på sådant? Finns kanske något som skulle gå att dra hela vägen upp till Clem och gänget?

Spånar väldigt fritt nu men låt säga att något slags samarbete/sponsring skulle kunna finnas så att ex. Master PDF Editor skulle finnas tillgänglig i en fullversion enbart via Programhanteraren i Mint? Typ..

Finns möjligheten att köpa någon slags grupplicens för ev. överskott av de pengar som finns i "vår" kassa? Inte nödvändigtvis någon PDF-editor, det kan vara ett släktforskningsprogram eller något helt annat.
---
LMDE 6 Faye@Mintbox Mini 2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2745
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » ons feb 01, 2023 7:31 pm

Vågar man delta i denna tråden utan att bli lynchad om det inte är politiskt korrekt?? ;)
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » ons feb 01, 2023 9:10 pm

Kalasbra inlägg Mikael :D *tumme upp*
Vi är väl många här som, förhoppningsvis, gillar Linux, och då Mint i synnerhet, mer än Windows.

Majoritet säger jag Ja, Jag gillar Linux Desktop. Men när jag har dåliga dator-dagar så hatar jag linux. :lol: :lol: Jag använder dock Debian11 på alla maskiner som daily driver. :D
Jag började med Linux i Mars 2018 som några av mina förra inlägg visar. Jag var en frustrerad noob med för mycket Microsoft i ryggmärgen. :oops: Så många av mina inlägg är riktigt pinsamma att läsa nu nästan 5år senare. :mrgreen:

Mycket av problemet(eller hela problemet) med icke fungerande hårdvara är Linux Desktops egna fel.
Linus Torvalds starta med att göra Linux för Desktop och sedan sköt det i höjden på serversidan och på 10talet (slutet 00talet) så kom den mobila sidan med smartphones, plattor och IoT.. Men Linux Desktop tog aldrig fart. Även Linus är lite förvånad över detta som han prata på en Q&A konferens för några år sedan.

Så varför är detta Linux Desktops egna fel?
Jo det är för att det är sju spridda och en i klunga. Inget företag i världen tar saker på allvar när det är interna strider och alla isolerar sig från varandra istället för att gå i enad front.
Det är första regeln i Business one on one. Man investerar inte resurser o pengar på något som inte visar på en riktig framtid. Så varför ska Adobe, Nvida, Broadcom, Cannon osv satsa på att tillverka dyra drivrutiner för Linux för? Det är inte bra Business att lägga pengar på något som inte visar potential.

Jag är en datanörd så ordet nörd menar jag inte i negativ mening här nu. ;) Men Linux Desktop utvecklas av nördar för nördar. De fokuserar inte på användarvänlighet med GUIs till allt, som MacOS, Windows, ChromeOS, Android, Iphones. Dessa fokuserar på att det är idioter utan teknisk kunnighet bakom tangentbordet som tror att Terminalen är T-stationen i Stockholm.
Ubuntu, Mint, Pop_os med flera har kommit långt på användarvänlighet under de 5åren jag suttit vid Linux Desktop. och ni som varit med sedan slutet av 90tal ser nog extreeema skillnader. :mrgreen:
Men vi har fortfarande brist på bra GUI-verktyg och grafisk design om vi jämför med de andra jag räkna upp.
Dessa "distro-krig" som ligger i botten som gör att vi har sju spridda och en i klunga är, och kommer förbi, problemet. Det handlar inte om att det inte "går", se på CromeOS. På 10år har de samma marknadsandel som alla linux-distrubitioner har tillsammans på 30+år... Är CromeOS bättre.. nopp, men de hade bättre struktur i utvecklingen och tilltalar även de som inte vet vad Terminalen är.
Sedan har vi Linux Fanboys/Fangirls. Hobbyisterna och elitisterna. Dessa ihop med utvecklarna håller tillbaka utvecklingen, för de vill inte, och jag menar det, de vill inte att linux ska bli poppis så att de dumma svenssonfolket kommer in och stör i Linux svären. Linux ska vara för de med dataintresse inte för de som skiter i datorn o lever på de sociala medierna.

Så trådens fråga.. Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet
Det förgiftade Linux Desktop Community(jag pratar inte distro-forum utan hela communityt) och oviljan att organisera sig för att ta fram en produkt för alla.. så det lyfter intresset från hårdvarutillverkarna och mjukvarujättarna.
Vi har över 300+ distributioner och de tillsammans har mer utvecklare än vad hela Microsoft har. Men slår vi ut de utvecklarna på 300 så är det mindre folk än vad Microsoft har på Svenska kontoret för att översätta Windows till svenska.. Hur hade MacOS eller Windows sett ut om det hade varit 300+ versioner som slåss om samma användare.
Sedan har vi många utvecklares ovilja att lyssna på användarna. Majoriteten av dem är inte ens medlemmar på sina egna distributioners forum ens, så de kan se feedback på vad är bra, dåligt och vad fungerar inte.

Linux server är stabilt, fungerar perfekt och fokuserar på en sak.. Linux Desktop.. Nja jag tänker inte räkna upp det negativa.. Vad är bra.. Det är gratis och en trevlig hobby.
Jag använder Linux Desktop LTS för att det är bättre än windows rullande releaser.. Linux Desktopp rullande är lika irriterande, då rullande utgåvor sabbar allt man modifierar :roll:

Jag koppas det var okej inlägg, annars så får Admins o Moderatorer ta bort det. :D :lol:
//Marie
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Mikael » fre feb 23, 2024 10:28 pm

Hittade hit igen.. och ser vad jag skrivit..

Mikael skrev:Det jag personligen saknar, eller ibland KAN sakna, är dels en fullfjädrad gratis PDF-redigerare och dels ett riktigt bra CAD-program för 2D, gratis.
För PDF ligger väl Master PDF Editor närmast men den är inte gratis och för CAD finns Bricscad som finns som en "riktig" Linuxversion, inte heller den gratis


I ärlighetens namn är ju dessa typer av program inte gratis för Windowsmiljön heller.
För att redigera PDF,er får man använda sig av ett par olika gratisprogram beroende på vad man avser göra. Gäller både Win & Linux.
Behöver man en riktigt bra CAD-Viewer finns de·caff Viewer skriven helt i java och är därför plattformsoberoende. Bra eftersom jag fått gehör av utvecklaren som petat in några önskemål.

Vad gäller filhantering finns för Linux ca fyra riktigt bra motsvarigheter till Total Commander men de når inte hela vägen upp till samma nivå varför jag valt att köra TC via Wine.
Jag kör även med IrfanView, via Wine, eftersom den har allt man kan önska.

https://caff.de/projects/caffviewer/

https://www.ghisler.com

https://www.irfanview.com
---
LMDE 6 Faye@Mintbox Mini 2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2745
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Osprey » mån feb 26, 2024 6:34 pm

Pulseaudio krånglar till och från och även ALSA. Vet inte direkt var problemet ligger, eller vilken del det är som krånglar.
Så har det varit så ett bra tag och ofta får jag gå in och starta om pulseaudio och även gå in i pavucontrol eller alsamixer och fixa lite....

Vet inte exakt förhållandet mellan Pulseaudio och ALSA, men något är det som inte är helt bra någonstans....
Osprey
Ninja
 
Inlägg: 177
Blev medlem: fre maj 30, 2014 3:33 pm
Ort: Falkenberg

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » mån feb 26, 2024 6:52 pm

Osprey skrev:Pulseaudio krånglar till och från och även ALSA. Vet inte direkt var problemet ligger, eller vilken del det är som krånglar.
Så har det varit så ett bra tag och ofta får jag gå in och starta om pulseaudio och även gå in i pavucontrol eller alsamixer och fixa lite....

Vet inte exakt förhållandet mellan Pulseaudio och ALSA, men något är det som inte är helt bra någonstans....

Jag kan lägga till en bugg om när man har HDMI med audio som man bara använder ibland, så kan man inte spara enheten för smidig växling mellan analog och digital output.
Även om man klickar spara i mixern, så sparas den inte och man får manuellt gå in under konfiguration och leta upp utgången varje gång.
(Xfce DE i både mint och debian)
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav lampuradio » tis feb 27, 2024 2:54 pm

Lite allmänt så har jag svårt att nämna något som är "dåligt" med Linux. Jag började, som rent självförsvar, försöka sätta mig in i Linux runt millennieskiftet, då jag jobbade som "delvis nätadmin" i en miljö med windows 9X och Mac OS8. Det var en rejäl inlärningströskel att få till en "desktop" vid den tiden, men rent arbetsmängdsmässigt var ju betydligt mindre jobb än att slåss med de andra operativen och deras underligheter, krascher och virus. Det som var gränsfall till "dåligt" vid den tiden, var ju att GUI och vardagliga programvaror var en smula omogna.

Idag är ju läget annorlunda. Att installera exvis Mint är ju tvärenkelt. Väldigt mycket "normal kontorsprogramvara" finns rakt av, att installera en rikitg skrivare är inte ett problem. Jag använder ett par speciella program för amatörradioverksamhet, de installeras utan ståhej och den aktuella hårdvaran hakar på utan gnissel. Jag har hört skräckexempel på hur snårigt det blir med samma program under win11, så jag tänker då inte gnälla.

Det som tvingar mig att ta fram min Mac är Bank-ID.

Sen tycker jag att det nog kunde finnas skäl för vissa programvaruhus att ta fram Linux-versioner av sina produkter, och sedan ta betalt för dessa program. Jag ser inget fel i att man kan behöva betala för en dedikerad mjukvara, det är som att köpa ett verktyg. Problemet där är ju att många aktörer där kör samma stuk som Micrsoft och Apple och i princip ägnar sig åt utpressning och inlåsning av kunderna, med registreringar, "Apple-ID", uppgraderingar som tvingar fram hårdvarubyte, etc etc. Det är ett branschproblem och så länge inen gör nåt åt det, så ser jag bara skäl att glädjas åt att Linux ännu lever, även om det ibland känns lite spretigt. Tack för ordet... :)
lampuradio
Munk
 
Inlägg: 13
Blev medlem: ons okt 25, 2023 12:13 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » tis feb 27, 2024 3:18 pm

lampuradio skrev:Lite allmänt så har jag svårt att nämna något som är "dåligt" med Linux. Jag började, som rent självförsvar, försöka sätta mig in i Linux runt millennieskiftet, då jag jobbade som "delvis nätadmin" i en miljö med windows 9X och Mac OS8. Det var en rejäl inlärningströskel att få till en "desktop" vid den tiden, men rent arbetsmängdsmässigt var ju betydligt mindre jobb än att slåss med de andra operativen och deras underligheter, krascher och virus. Det som var gränsfall till "dåligt" vid den tiden, var ju att GUI och vardagliga programvaror var en smula omogna.

Idag är ju läget annorlunda. Att installera exvis Mint är ju tvärenkelt. Väldigt mycket "normal kontorsprogramvara" finns rakt av, att installera en rikitg skrivare är inte ett problem. Jag använder ett par speciella program för amatörradioverksamhet, de installeras utan ståhej och den aktuella hårdvaran hakar på utan gnissel. Jag har hört skräckexempel på hur snårigt det blir med samma program under win11, så jag tänker då inte gnälla.

Det som tvingar mig att ta fram min Mac är Bank-ID.

Sen tycker jag att det nog kunde finnas skäl för vissa programvaruhus att ta fram Linux-versioner av sina produkter, och sedan ta betalt för dessa program. Jag ser inget fel i att man kan behöva betala för en dedikerad mjukvara, det är som att köpa ett verktyg. Problemet där är ju att många aktörer där kör samma stuk som Micrsoft och Apple och i princip ägnar sig åt utpressning och inlåsning av kunderna, med registreringar, "Apple-ID", uppgraderingar som tvingar fram hårdvarubyte, etc etc. Det är ett branschproblem och så länge inen gör nåt åt det, så ser jag bara skäl att glädjas åt att Linux ännu lever, även om det ibland känns lite spretigt. Tack för ordet... :)

Hejsan :)

Testa att använd viloläge(Ram to disk) över en längre period 3 till 6månader så kommer du upptäcka lite negativa fenomen med Linux. ;)
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav lampuradio » tis feb 27, 2024 4:15 pm

Hej!

Jag brukar inte stresstesta mina "hemsystem" på det viset; jag vet inte att det är helt pålitliga processer i något system (men, som sagt, jag håller mig undan från att prova...).

Mina synpunkter kan sägas komma från en ordinär hemanvändares perspektiv, inte en utvecklares eller en specialists. Jag menar nog att Linux kunde vara mer av vardagsvalet för många, om det fanns en del av de dedikerade program som distribueras i specifika Mac- eller MS-varianter, som köpeprogram till Linux - det är ju inte så att alla tilläggsprogram är gratis till Windows, men folk betalar ju...

Möjligen är frågeställningen/tråden tänkt att handla om annat än jag tänkte och kommenterade om.
lampuradio
Munk
 
Inlägg: 13
Blev medlem: ons okt 25, 2023 12:13 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » tis feb 27, 2024 4:53 pm

lampuradio skrev:Hej!

Jag brukar inte stresstesta mina "hemsystem" på det viset; jag vet inte att det är helt pålitliga processer i något system (men, som sagt, jag håller mig undan från att prova...)


Det är just detta fenomen som är så vanligt att Linux som desktop användning blir o kommer förbli underlägset Mac och Windows som desktop/laptop system... men medans Linux är så stresstestat i servervärlden så är det överlägset där.
90% av alla Linux Desktop/laptop distros problem där vi finner buggar och komplikationer ligger i de olika Desktop Environments och bara 10% av problemet ligger på kärnnivå(Linux utan DE installerat så att säga)

Edit
Ta som funktionen Viloläge/hibernation.. Den har så stora problem att vissa distros har valt att inaktivera den funktionen...
När ens laptop batteri tar slut och man har saker öppna som man vill fortsätta jobba med, så är Windows/Mac att vid 10% eller 5% batteri så går systemet ner i viloläge för att hålla kvar informationen till användaren.
Så det ska ju fungera felfritt i linux oxå, ifall de ska kunna leverera samma kvalité för användning. 8-)
Jag har massor fler exempel. :mrgreen:
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Osprey » ons feb 28, 2024 12:10 pm

Marie SWE skrev:
Osprey skrev:Pulseaudio krånglar till och från och även ALSA. Vet inte direkt var problemet ligger, eller vilken del det är som krånglar.
Så har det varit så ett bra tag och ofta får jag gå in och starta om pulseaudio och även gå in i pavucontrol eller alsamixer och fixa lite....

Vet inte exakt förhållandet mellan Pulseaudio och ALSA, men något är det som inte är helt bra någonstans....

Jag kan lägga till en bugg om när man har HDMI med audio som man bara använder ibland, så kan man inte spara enheten för smidig växling mellan analog och digital output.
Även om man klickar spara i mixern, så sparas den inte och man får manuellt gå in under konfiguration och leta upp utgången varje gång.
(Xfce DE i både mint och debian)

Det enda du behöver göra för det är ju:
Kod: Markera allt
pavucontrol --tab=5
...men som sagt, jag är inte direkt imponerad av det hela ändå... :(

(Går säkert att fixa direkt från tangentbordet, men du vill ju köra GUI...) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Osprey
Ninja
 
Inlägg: 177
Blev medlem: fre maj 30, 2014 3:33 pm
Ort: Falkenberg

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » ons feb 28, 2024 4:25 pm

Osprey skrev:Det enda du behöver göra för det är ju:
Kod: Markera allt
pavucontrol --tab=5
...men som sagt, jag är inte direkt imponerad av det hela ändå... :(

(Går säkert att fixa direkt från tangentbordet, men du vill ju köra GUI...) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jag provade att hitta en lösning så datorn kunde minnas utgångarna i listan för enkel switchning.. Men jag gav upp efter några månader då 2021 och acceptera att jag måste gå in i konfigurationen varje gång.

Jag har inget emot terminal i en server.
Men på en laptop, då ska saker gå att göra i en GUI.. Det har man kunnat göra i Mac och windows de senaste 25åren.. så Linux måste lära sig att kliva in på denna sidan av millennieskiftet och inse att GUI är framtiden.. Utvecklarna behöver gå utanför dörren så de får lite sol och ser hur samhället ser ut 25år senare. *HAHAHA* :lol: :lol: :lol:
Till o med Cisco har insett att terminal är historia och att GUI är framtiden... och det säger inte lite. :lol: :lol: :lol: hahaha
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Osprey » tor feb 29, 2024 11:14 am

Marie SWE skrev:Jag har inget emot terminal i en server.
Men på en laptop, då ska saker gå att göra i en GUI.. Det har man kunnat göra i Mac och windows de senaste 25åren.. så Linux måste lära sig att kliva in på denna sidan av millennieskiftet och inse att GUI är framtiden.. Utvecklarna behöver gå utanför dörren så de får lite sol och ser hur samhället ser ut 25år senare. *HAHAHA* :lol: :lol: :lol:
Till o med Cisco har insett att terminal är historia och att GUI är framtiden... och det säger inte lite. :lol: :lol: :lol: hahaha

Njaeee... visst är GUI trevligt för snabba och enkla saker...

Men även Microsoft har ju insett att för lite mer komplicerade saker, så är en terminal oslagbar. De har ju implementerat sin PowerShell (som även finns för Linux) och de har ju en implementation av Bash.

Så om du bara kan bash eller liknande så har du en möjlighet att se ännu mer sol... :lol: :lol: :lol:
(men visst, tröskeln är högre...)
Osprey
Ninja
 
Inlägg: 177
Blev medlem: fre maj 30, 2014 3:33 pm
Ort: Falkenberg

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Marie SWE » tor feb 29, 2024 3:24 pm

Osprey skrev:
Marie SWE skrev:Jag har inget emot terminal i en server.
Men på en laptop, då ska saker gå att göra i en GUI.. Det har man kunnat göra i Mac och windows de senaste 25åren.. så Linux måste lära sig att kliva in på denna sidan av millennieskiftet och inse att GUI är framtiden.. Utvecklarna behöver gå utanför dörren så de får lite sol och ser hur samhället ser ut 25år senare. *HAHAHA* :lol: :lol: :lol:
Till o med Cisco har insett att terminal är historia och att GUI är framtiden... och det säger inte lite. :lol: :lol: :lol: hahaha

Njaeee... visst är GUI trevligt för snabba och enkla saker...

Men även Microsoft har ju insett att för lite mer komplicerade saker, så är en terminal oslagbar. De har ju implementerat sin PowerShell (som även finns för Linux) och de har ju en implementation av Bash.

Så om du bara kan bash eller liknande så har du en möjlighet att se ännu mer sol... :lol: :lol: :lol:
(men visst, tröskeln är högre...)

Synd bara att Linux terminal och windows powershell är olika i kommandona.. annars hade det varit värt att lägga tid på det.

Jag håller med om att terminalen/powershell är ett kraftfullt verktyg som är bra att ha vid komplicerade problem..
Men om man tar bort nörd-entusiasmen där man meckar för meckandet skull, hur ofta behöver man verkligen ta till powershell istället för alla gui verktyg som finns till nästan allt? ... Med handen på hjärtat. ;)
Det är ju inte ofta man ändrar i en dator när den väl är installerad och tweakad så att säga.
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Vad fungerar dåligt med Linux i allmänhet

Inläggav Osprey » tor feb 29, 2024 6:05 pm

Marie SWE skrev:Jag håller med om att terminalen/powershell är ett kraftfullt verktyg som är bra att ha vid komplicerade problem..
Men om man tar bort nörd-entusiasmen där man meckar för meckandet skull, hur ofta behöver man verkligen ta till powershell istället för alla gui verktyg som finns till nästan allt? ... Med handen på hjärtat. ;)
Det är ju inte ofta man ändrar i en dator när den väl är installerad och tweakad så att säga.


I Windows använder jag bara GUI, men det är i Linux/Unix (och OpenVMS) som jag har jobbat med systemutveckling, protokollstackar, drivrutiner och systemnära kodning. Windows har jag bara jobbat med som admin och vanlig användare, så där är det GUI (och ibland lite DOS) som gäller... :mrgreen:

Samma ungefär när det gäller Mac, men där är det ju numera BSD som gäller...

Däremot vet jag att jag var lite panikslagen i Mac OS (innan OS X), när det var något som inte alls funkade och man inte kunde "dyka ned under ytan" och se vad som hände. I Windows fanns ju DOS, där man iallafall kunde se lite av "verkligheten"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Osprey
Ninja
 
Inlägg: 177
Blev medlem: fre maj 30, 2014 3:33 pm
Ort: Falkenberg

Nästa

Återgå till Utveckling

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst